A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Angliába azon vitatkoznak a politikusok, hogy töke van-e a menyasszonynak


A brit miniszterelnök, vitatkozott Keir Starmerrel és a munkáspárti vezető kijelentésével ellentétben elmondta, hogy a nők 100 százalékának nincs férfi nemi szerve - írja az Independent. 

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a nők 100 százalékának nincs pénisze, a Tory-t támogató Conservative Home honlapnak adott interjújában Sunak úr azt mondta:

"Igen, természetesen".

Hozzátette: "Mindig együttérzést, megértést és toleranciát kell tanúsítanunk azok iránt, akik a nemük megváltoztatásán gondolkodnak. Természetesen meg kell tennünk.

"De amikor a nők jogainak, a női terek védelmének kérdéseiről van szó, úgy gondolom, hogy a biológiai nem kérdése alapvetően fontos, amikor ezekről a kérdésekről gondolkodunk.".

- jelentette ki a brit kormányfő. Ezzel szemben Sir Keir Starmer a hónap elején azt állította, hogy ezer nőből akár egynek is lehet pénisze.

Sunak azt reméli, hogy a jövőre esedékes általános választások előtt kihasználhatja a Munkáspárt megosztottságát a transzneműek jogait illetően. A Konzervatív Párt tavalyi vezetőválasztásán tett ígéretét, miszerint megreformálja a nem jogi meghatározását, tovább folytatja.

Az Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a 2010. évi egyenlőségi törvény módosítása, amely kifejezetten a "biológiai nemre" utal, további megfontolást érdemel. A kormány felkérte a felügyelőszervet, hogy mérlegelje egy ilyen változtatás előnyeit és hátrányait.

Ha hatályba lépne, ez például azt jelentené, hogy a sportesemények szervezői kizárhatnák a transznemű nőket anélkül, hogy bizonyítaniuk kellene, hogy erre a méltányosság vagy a biztonság miatt van szükség.

A Konzervatív Párt szókimondó elnökhelyettese, Lee Anderson azt javasolta, hogy a pártnak a következő parlamenti választásokon "a kultúrharc és a transzneműekről szóló vita keverékével" kellene megküzdenie.

A Munkáspárt megosztott a transzneműek jogait illetően, és a hátsó padsorokban egyesek ellenezték Sir Keir felvetését, miszerint egyes nőknek péniszük van. Rosie Duffield canterburyi képviselő szerint a kijelentés sokakat "feldühített", a nők "megrémültek és dühösek" a jogaik lehetséges csorbítása miatt.

Duffield asszony korábban "disztópikusnak" nevezte, hogy pártjának vezetője nem volt hajlandó megmondani, hogy a nőknek lehet-e péniszük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések