A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rákkeltő anyag miatt hívott vissza egy belga csokit a Nébih


Határérték feletti aflatoxin tartalom miatt hívta vissza a Cachet márkanevű, 72 százalékos kakaóval készült mandulás étcsokit a Nébih. 

Az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, aminek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet. Különösen érzékenyek az aflatoxinokra a gyerekek, valamint azok, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek. 

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 100 grammos kiszerelésű, L22343 tételszámú, 2024 március 9-ei minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeket ne fogyasszák el. A Belgiumból származó édességek gyártója a Kim's Chocolates (Belgium), forgalmazója pedig a Brand Mix Kft. (Budapest). A termékről Belgiumból érkezett bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések