A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: növekedési ciklusba került az orosz gazdaság

A


gyors és rendkívül intenzív munka pozitív eredményeket hoz, az orosz gazdaság növekedésének új ciklusát regisztrálták – mondta Vlagyimir Putyin az Államtanács ülésén az ipar fejlesztéséről a szankciókkal összefüggésben. 

“Természetesen nem fogok mindent felsorolni, de hangsúlyozom, hogy ez egy operatív, mármint általában az egész országra kiterjedő, rendkívül intenzív üzemmódban végzett munka volt. Már látjuk a pozitív eredményeket. Sőt, ahogy a nemzethez intézett beszédemben is mondtam, sikerült a gazdasági növekedés új ciklusába lépnünk. Ma, a helyzet dinamikáját figyelembe véve, meghatározzuk az ipar fejlesztésének következő lépéseit” – mondta az elnök.

Ma meglátogatta a tulai vasúti gépgyárat. Putyin a látogatás során felidézte egyik tárgyalópartnerének szavait.

“Itt a vállalatnál, ahol ma voltunk, a vállalat egyik vezetője egy figyelemre méltó mondatot mondott, azt mondta: kénytelenek voltunk átállni az importhelyettesítésre ott, ott, ahol korábban nem gondoltunk erre. Ez a mondat a kulcsmondat: rákényszerültünk. És azt gondolom, hogy ha nem kényszerültünk volna rá, akkor soha nem tettük volna meg” – tette hozzá az államfő.

Arra is rámutatott, hogy “pénzügyi kedvezményeket és támogatási intézkedéseket kell létrehozni a technológiai szuverenitás megvalósítását célzó projektek számára”. Különösen, mint az elnök kifejtette, a kormánynak meg kellene fontolnia egy adókedvezmény bevezetését a hazai csúcstechnológiai berendezések vásárlói számára.

Ugyanakkor – jegyezte meg Putyin – ezt “a lehető legátláthatóbban” kellene megtenni, hogy “ezek a döntések semmiképpen se legyenek korruptak, és hogy a kedvezményeket ne egyesek kapják meg, hanem azok, akiknek valóban szükségük van rájuk”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések