A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Posztumusz elismerést kapott a januárban meggyilkolt rendőr


Posztumusz elismerést adományozott a január 12-én, Újbudán meggyilkolt Baumann Péter rendőr főhadnagynak, a XI. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottjának a főváros vezetése - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint Baumann Péternek a főváros lakosságának közbiztonsága érdekében, szolgálati kötelezettsége teljesítése során hozott áldozatáért Dr. Barna Sándor-díjat adományozott Budapest vezetése. A díjakat Bősz Anett főpolgármester-helyettes adta át Szent György napja, a rendőrség napja alkalmából.

Dr. Barna Sándor-díj adományozható Budapest közbiztonsága vagy közrendje fenntartásában, annak javítása érdekében tevékenykedő szervezet állományába tartozó személynek, aki a bűnmegelőzés, bűnüldözés, közbiztonság, rendészet, tűzvédelem, tűzoltás, műszaki mentés, valamint a katasztrófavédelem területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végzett, amellyel hozzájárult a főváros közbiztonságának vagy közrendjének javításához. Az elismerés évenként három személynek adományozható - írták.

Közölték, Dr. Barna Sándor-díjat kapott Zugló és Budapest tűzvédelméért végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként még Jernei Gábor, a Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka, illetve Szabó Gyula, tűzoltó alezredes, a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, a tűz- és katasztrófavédelem területén több évtizedes szolgálatáért, valamint példaértékű vezető-irányító szakmai munkája elismeréséül.

Fővárosért emlékzászló elismerésben részesült az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Újpest közbiztonságáért végzett munkájáért, az önkéntesség jegyében betöltött meghatározó szerepének elismeréseként.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések