A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hvg.hu tudósítóját, aki a Karmelitánál vergődött


Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hvg.hu tudósítóját, amiért április 5-én – ekkor bontott másodjára kordont az ellenzék a Karmelitánál – Momentumos politikusokkal leült Csák János kormányzati kisbusza elé, akadályozva ezzel a miniszter bejutását a miniszterelnök hivatalának otthont adó Színház utcába. 

Április 5-én, szerdán kora reggel momentumos politikusok és Hadházy Ákos másodjára is elbontották a miniszterelnök hivatalaként működő egykori Karmelita kolostort körülvevő kordont. A kordonokat rögtön az akció elején szétszerelték, és a Karmelita bejárata elé fektették, aztán molinókat feszítettek ki, és várták, hogy megérkezzenek a szokásos szerda délelőtti kormányülésre a miniszterek és egyéb meghívottak.

A helyszínen volt a hvg.hu tudósítója is, Bábel Vilmos, akit a rendőrök szintén igazoltattak. A hvg.hu újságírója jelezte a rendőröknek, hogy a sajtó munkatársaként van jelen, elmondta, melyik újságnak tudósít és bemutatta a személyigazolványát.

Nem sokkal később – 9 óra előtt néhány perccel egy kormányzati kisbusz próbált meg behajtani a miniszterelnök hivatalának otthont adó Színház utcába, a Dísz tér felől. Mint később kiderült, a kisbuszban Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter utazott.

Ahogy az eseményről közzétett videókon is látszik, négy momentumos politikus – Gelencsér Ferenc, Bedő Dávid, Lőcsei Lajos és Tóth Endre – leültek a Csák Jánost szállító kormányzati kisbusz elé. A rendőrség ekkor felszólította a momentumos politikusokat, hogy keljenek fel, ennek ők nem tettek eleget, mire a rendőrök egyesével felemelték és odébb rakták őket. Az akadály elhárult, a miniszternek nem kellett 40 métert sétálnia a Karmelita bejáratáig, a kisbusz közvetlenül az ajtó előtt rakta le.

Április 26-án lapunk újságírója, Bábel Vilmos levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi rendőrkapitányságától, amelyben arról értesítették,hogy a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 50000 (ötvenezer) forint pénzbírsággal sújtják, ugyanis

2023. április 05. napján 05 óra 50 perc és 08 óra 52 perc közötti időpontban a Budapest I. kerület, Színház utca 5-7. szám alatt található Karmelita Kolostor előtti területen leült, akadályozva ezzel a közúti közlekedést”.

Az indokolás szerint „Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter autója 8 óra 50 perckor érkezett a Dísz térirányából a Színház utcába, mivel a Karmelita épülete elé kívánt behajtani, azonban három momentumos képviselő és Bábel Vilmos Tamás leült a kormányzati gépjármű útjába, ezzel akadályozva meg annak tovább haladását”.

„A rendőrség felszólította a földön ülő személyeket és a sajtó munkatársait, hogy tegyék lehetővé a gépjármű behajtását, melynek az újságírók eleget tettek, azonban Bábel Vilmos Tamás, és a három országgyűlési képviselő az úttesten továbbra is passzív magatartást tanúsított” – írják, mire a „helyszínen jelen lévő rendőri erők testi kényszer alkalmazásával, a földről felemelve eltávolították nevezett személyeket a kormányzati gépjármű elől”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések