A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrizettbe vették a merénylettel vádolt Darja Tyrepovát Szentpéterváron


Őrizetbe vették Darja Tyrepovát, aki a gyanú szerint részt vett egy szentpétervári kávézóban történt robbantásos merényletben – közölte a Nyomozó Bizottság Telegram-csatornája. 

“Darja Tyrepovát egy szentpétervári kávézóban történt robbanásban való részvétel gyanújával vették őrizetbe az orosz Nyomozó Bizottság tisztviselői az operatív szolgálatokkal együtt” – olvasható a közleményben.

Április 2-án robbanás történt a szentpétervári Universzitetszkaja rakpart egyik kávézójában, amely egy ember halálát okozta, akiről kiderült, hogy Vladlen Tatarszkij (valódi nevén Maxim Fomin) haditudósító volt. Az orosz egészségügyi minisztérium szerint 32 ember megsérült, egy meghalt, tíznek az állapotát súlyosnak minősítették. A RIA Novosztyi forrása arról számolt be, hogy a robbanószerkezetet állítólag az est egyik vendége hozta magával, a dobozban egy szobor volt – ajándék Tatarszkijnak.

Az ügyben közveszélyokozással elkövetett emberölés cikkelye alapján indult eljárás. Az orosz belügyminisztérium körözést adott ki a 26 éves szentpétervári születésű Darja Trepova ellen, akit a média a gyilkosság gyanúsítottjaként írt le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések