A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszország 20 db M109L önjáró tarakot adott át Ukrajnának


Olaszország mintegy 20 darab M109L típusú önjáró tüzérségi egységet adott át Ukrajnának - jelentették vasárnap a la Repubblica és a Corriere della Sera nevű lapok.


A lövegeket szállító vonat szombaton haladt át Udine városának állomásán.

Az állomás utasai videóra vették, amint a lánctalpas ágyúk a vasúti peronokon áthaladnak az állomáson. A vonat alacsony sebességgel, óránként öt-tíz kilométer körüli sebességgel haladt. Az egységeken nem voltak azonosító jelek vagy számok.

A Corriere M109L típusukként azonosította őket, és megjegyezte, hogy tavaly októberben már átadtak Kijevnek több hasonló haubikát.

Januárban az olasz parlament jóváhagyta azt a kormányrendeletet, amely 2023-ban is folytatja az Ukrajnának nyújtott különféle segélyeket, köztük a fegyverszállításokat. Februárban a kormány egy újabb, hatodik katonai segélycsomagot hagyott jóvá Kijev számára. Ennek pontos tartalma továbbra is titkos, de az olasz kiadványok szerint a legutóbbi légvédelmi rendszert, drónokat, korábban pedig nehéz páncélozott járműveket és nagy kaliberű tüzérséget tartalmazott.

Moszkva tavaly jegyzéket küldött a NATO-országoknak a kijevi hatóságoknak történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy az Ukrajnába irányuló bármilyen haditechnikai szállítmány az orosz hadsereg legitim célpontja lenne. Szavai szerint az USA és a szövetség közvetlenül részt vesz a konfliktusban - nemcsak a fegyverek átadásával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések