A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin: Nem fogjuk férjeinket és fiainkat az ukrajnai csatatérre küldeni


A köztársasági elnök szerint Ferenc pápa személye reményt és bátorságot ad a háború idején.

Minden magyar számára megtiszteltetés Ferenc pápa magyarországi látogatása – mondta Novák Katalin a német Die Tagespost katolikus hetilapnak. A magyar államfő szerint a szentatya a háború idején bátorítást és reményt hordoz.

Novák Katalin úgy látja, Budapest nagy benyomást tett Ferenc pápára 2021-es itt léte során, és ez lehet a fő oka, hogy úgy döntött, újra Magyarországra látogat. Elmondta, a pápa kulcsszerepet játszhat abban, hogy az ukrajnai háborúban béketárgyalásokra kerüljön sor.

„Ő a konfliktusban részes mindkét féllel és mindenkori partnereikkel közvetlenül tud beszélni, ő az, aki képes hidakat építeni és falakat áttörni. Ezért annyira fontos az ő személye”

– jelentette ki.

Novák Katalin megerősítette: Magyarország elítéli az orosz agressziót, és kiáll a szuverén Ukrajna mellett. Pozitív fejleményként értékelte, hogy egyre több vezető politikus látja úgy, hogy szükség van a mihamarabbi béketárgyalásokra. 

„Nem fogjuk férjeinket és fiainkat az ukrajnai csatatérre küldeni. Ezt senki nem akarhatja. Nem akarjuk, hogy ebben a háborúban még több ártatlan embernek kelljen életét veszítenie" – jelentette ki, és hozzátette, örül, hogy Ferenc pápa Kijevet és Moszkvát is szeretné meglátogatni. Szerinte bölcs lépés, hogy az egyházfő mindkét féllel tervez tárgyalni.

Végül felhívta a figyelmet, hogy nem szabad alábecsülni az imádság erejét sem. 

„Isten kezében vagyunk. Mi, magyarok, itt a Szentatyával közösen fogunk a békéért imádkozni. Keresztényként hiszem, hogy Isten erőt adhat nekünk ahhoz, hogy véget vessünk ennek a konfliktusnak” – hangsúlyozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések