A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem engedték felszólalni a Német Gazdasági Klub elnökét a magyarországi német cégek helyzetéről szóló vitán az EP-ben


Mindezt azzal indokolták, hogy már ismerik a magyarországi helyzetet.


Az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága (CONT) kedden tartott meghallgatást azon német cégek és vállalatok ügyében, amelyeket állítólag szisztematikusan diszkriminálnak a magyarországi pályázati kiírásokban - írja a mandiner.hu.

Az ülésen meg akart szólalni Arne Gobert üzleti jogász, a Német Gazdasági Klub elnöke, a bizottság azonban nem engedélyezte számára a lehetőséget.

Gobert végül a sajtónak mondta el, hogy huszonöt éve Magyarországon élő és tevékenykedő üzletemberként szerette volna megosztani a tapasztalatait az európai politikusokkal is. Mint mondta, az ülést megelőzően volt egy rövid, ötperces beszélgetése Monika Hohlmeierrel (Európai Néppárt), a CONT elnökével, aki azonban megtagadta tőle a felszólalás lehetőségét.

A német politikus azzal indokolta Gobert kérésének visszautasítását, hogy „már kellő információval rendelkezik a magyarországi helyzetről”.

„Ami az Európai Parlament bizottsági ülésén zajlott, az engem más időkre emlékeztet, de semmiképp nem a demokráciára” – nyilatkozta a hirado.hu cikke szerint az üzletember.

Gobert kiemelte, a CONT által kiküldött előzetes tájékoztatóanyag rendkívül elfogult volt. Szerette volna elmondani, hogy évről évre újabb német cégek fektetnek be Magyarországon, és általánosságban elégedettek a kölcsönös együttműködéssel.

„Az én meglátásom szerint egyáltalán nincs negatív megítélése Magyarországnak. Vannak olyan iparágaink, ahol bizonyos kérdésekben viták vannak ugyan, de úgy gondolom, hogy ezek a kérdések, ha valóban fontosak, a bíróságra kell vinni őket, nem pedig az EP bizottságaihoz” – mutatott rá a német szakember.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések