A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négyszáz migránssal a fedélzetén sodródik egy hajó Málta és Olaszország között


Öt napja sodródik egy hajó körülbelül négyszáz migránssal a fedélzetén Málta és Olaszország között az Alarm Phone tengeri mentőszolgálat szerint: a kapitány és legénység nélküli járműnek állítólag már a fedélzetére is beszivárgott a víz, az olasz partiőrség dolgozik a mentésen.


A Sea-Watch International szervezet Twitter-bejegyzése alapján egy kereskedelmi hajó korábban megközelítette és megtankolta a járművet, de a máltai hatóságok arra kérték őket, ne vegyenek részt a mentésben. Az olasz hadsereg is csak akkor indította el a műveletet, amikor a hajó végre elérte az úgynevezett SAR-régiót - az ország fennhatósága alá tartozó kutatási és mentési övezetet.

Az Al-Jazeera szerint a hajó szerdán indulhatott útnak Líbiából, a fedélzetén főleg migránsok utaznak, köztük gyerekek és várandós nők is. A Nemzetközi Menekültügyi Szervezet szerint 2014 óta több mint 26 ezer ember fulladt vízbe vagy tűnt el nyomtalanul a Földközi-tengeren való átkelés közben, ez a szám idén már ötszáz fölé tehető.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések