A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mesterházy Attila is otthagyja az MSZP-t


Újabb karakteres politikusát veszti el az MSZP. 

„Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból. Távoznom kell, mert ugyan már évek óta tévesnek tartom az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hiszek, hogy ezen lehet változtatni” – kezdi Facebook-bejegyzését Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke, aki a 2010-es kampányban még miniszterelnök-jelölt is volt. 

Véleményem szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nekem úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére”

– írja Mesterházy. 

Hozzátette ugyanakkor: a politikától nem búcsúzik, mint írja, „új utat fogok keresni”. 

Új párt

Mesterházy azzal folytatja bejegyzését: Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével, társalapítókként,

új szociáldemokrata, balközép pártot alapítunk, Szocialisták és Demokraták néven.

A DK szerinte egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, „a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat meg végképp nem”. Azt is megjegyezte, hogy az MSZP szavazótábora már évek óta folyamatosan csak csökken, de a „kutatásokból jól látható, hogy több százezer olyan ember van, aki szociáldemokratának vallja magát, mégsem választ magának pártot a palettáról”. 

Ezért úgy véli, hogy helye van egy olyan új pártnak, amely „szociáldemokrata értéket képvisel, igazságos Magyarországot akar”. Az új párt hisz a „szabadság-egyenlőség-testvériség gondolatrendszerben, amely nemzeti modernizációt akar erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezi meg Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben”. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések