A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszállta a rendőrség az Európai Néppárt székházát Brüsszelben


A belga rendőrség kedden razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – írja az Euractiv. Az első információk szerint a rendőrség olyan pénzügyi csalással kapcsolatos számítógépeket foglalt le, amelyekben vélhetően az EPP munkatársai is érintettek. 

A német média arról számolt be, hogy a vizsgálat nem a párt vagy annak jelenlegi munkatársai ellen irányul, hanem Mario Voigt, a CDU türingiai vezetője ellen, akit korrupcióval és vesztegetéssel gyanúsítanak.

A razzia céljáról a rendőrség nem közölt részleteket.

„A razzia a németországi Türingiában folyó vizsgálathoz kapcsolódik” – közölte az EPP szóvivője rövid sajtóközleményében, írja az Euronews. Hozzátette: „a párt teljes átláthatósággal együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad”.

Voigt a 2019-es választási ciklusban az EPP-nek dolgozott.

A nyomozók vélhetően azt próbálják megállapítani, hogy Voigt mennyi pénzt kaphatott vagy kezelhetett ez idő alatt. Emellett munkaszerződésekre vonatkozó dokumentumokat keresnek, és tanúkkal is beszélnek Brüsszelben – közölte a német média.

Egy néppárti forrás az EURACTIV-nak elmondta, hogy a mai nap folyamán nyilatkozatot adnak ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések