A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megjött a Soros-szervezet is: a TASZ szerint "aránytalanul erőszakos" volt a rendőrség a diákokkal szemben


Hegyi Szabolcs, a TASZ jogásza „problémásnak és aránytalannak” nevezte a hétfői rendőri intézkedéseket, a könnygáz-használatot és a fémkordon „foggal-körömmel való védelmét” is.

„Problémás és aránytalan fizikai erőszakkal védeni a kordont a tüntetőkkel és az országgyűlési képviselőkkel szemben, hiszen az eleve törvénytelenül került oda. Így is rengeteg rendőr volt a helyszínen, tehát nem világos, hogy mi szükség volt a kordonokra, pláne azok erőszakos védelmére” – közölte Hegyi, aki elmondta „a rendőrégi törvény nem tesz különbséget egy tömeg tagjai között életkori szempontból, attól még arányosnak kell lennie a fellépésüknek: az adott szituációban fontos, hogy nem két focicsapat ultrái támadtak a rendőrökre, hanem nyilvánvaló volt, hogy fiatalkorú diákok vesznek részt a demonstrációban, ez pedig visszavezet oda, hogy eltúlzott és aránytalan a rendőrség ilyen fellépése, amelynek során foggal-körömmel ragaszkodnak, akár fiatalok és tanárok ellen is a kordonokhoz.”

Hegyi szerint az is problémás, hogy – ahogyan ő látta a helyzetet – a rendőrök nem kommunikáltak szinte semmit a demonstrálókkal, nem közölték, hogy törvénytelen, amit azok tesznek, és milyen várható kényszerintézkedéseket fognak alkalmazni velük szemben. A jogász a TASZ nevében jogi segítséget ajánlott fel minden résztvevőnek, akit túlzott erőszak ért a rendezvényen, akkor is, ha csak panaszt kívánnak tenni a rendőrök fellépése ellen.

Hegyi szerint a rendezvény egyik fő szónokát, a korábbi tüntetésekről ismert Pankotai Lilit például hazafelé menet igazoltatták a rendőrök, ami szerinte jelentheti azt, hogy eljárást kívánnak indítani ellene. Ha Pankotai kéri, természetesen őt is képviseli majd a TASZ, mondta a libsi.

A tegnapi vergődésről ebben a cikkünkben írtunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések