A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megjött az amerikaiak hárompontos béketerve


Feltételeket szabott a képviselőház. 

Oksana Markarova, Ukrajna egyesült államokbeli nagykövete a Facebook-oldalán tette közzé az Egyesült Államok hárompontos békeköveteléseit az orosz-ukrán háború lezárásával kapcsolatban. A dokumentum címe:

„A képviselőház álláspontja Ukrajna győzelmének feltételeiről”.


A nyilatkozat kimondja, hogy az amerikai képviselőház:


- Megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna legyőzi az inváziót és visszaállítja nemzetközileg elismert 1991-es határait;

- Kimondja, hogy Ukrajna győzelme utáni békét Ukrajna NATO-ba és más euróatlanti intézményekbe való integrációjával kell biztosítani, amely megfelel az Egyesült Államok hosszú távú politikájának;

- Megállapítja, hogy Egyesült Államoknak együtt kell működnie szövetségeseivel és partnereivel, hogy biztosítsa a következőket: az Orosz Föderáció Ukrajnának nyújtott jóvátételének kifizetése; a világközösség segítségét Ukrajnában; az Orosz Föderáció vezetésének felelősségre vonása; az igazság helyreállítása az Orosz Föderáció által az invázió során elkövetett bűncselekmények áldozatainak.


Capitolium előtt tartott sajtótájékoztatón részt vettek mind demokrata, mind republikánus politkusok is, ezzel jelezve, hogy a határozat mindkettő párt támogatását élvezi. A rendezvényen részt vett Viktor Juscsenko Ukrajna harmadik elnöke is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések