A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: a japánok az amerikaiak kezétől meghalt polgártársaik sírjára köpnek


Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese hazugsággal és álszentséggel vádolta a G7-országok külügyminisztereit, amikor felszólították Oroszországot, hogy erősítse meg, hogy ellenzi a nukleáris háborút.


“Micsoda hazug gazemberek! Ők maguk dobtak le atombombákat, de nem mutatnak megbánást. Végtelenül álszentek és hazudnak saját maguknak és másoknak, de azt mondják, hogy hazánk “hamis információkat” terjeszt Ukrajnáról. Azt követelik Oroszországtól, hogy adjon nekik garanciákat az atomfegyverekkel kapcsolatban, de valójában egy jövőbeli nukleáris konfliktusra utalnak hazánk és a NATO között.”

És mindez Japánban történik. Ahol százezrek haltak meg egy nukleáris bombázás következtében. Egy olyan ország, amelynek vezetése lényegében az amerikaiak által megölt honfitársai sírjára köpköd. – írta Medvegyev kedden a Telegramon.

Rámutatott, hogy a G7-ek külügyminiszteri találkozója Japánban zajlik. “Ott, ahol százezrek haltak meg az atombombák miatt. Ez egy olyan ország, amelynek vezetői gyakorlatilag az amerikaiak kezétől meghalt polgártársaik sírjára köpnek” – jegyezte meg, hozzátéve: “Micsoda szégyen!”

A G7-ek külügyminiszterei korábban közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben felszólították Moszkvát, hogy bizonyítsa be – “szóval és tettel” -, hogy egy nukleáris háborúnak nem lehetnek győztesei, és ezért ilyen háborút soha nem szabad vívni.

Eközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter az eseményen azt mondta, hogy “Hirosima <…> Nagaszakival együtt a legerőteljesebb emléket állítja a japán népnek az 1945-ös atombombázások következtében átélt példátlan pusztításra és mérhetetlen emberi szenvedésre”.

Azt azonban elmulasztotta pontosítani, hogy az USA volt az, aki az atombombákat végrehajtotta Japánban.

Az USA a második világháború vége felé hajtotta végre a japán Hirosima és Nagaszaki városok atombombázását, azzal a kezdeti céllal, hogy felgyorsítsa Japán kapitulációját. Az amerikai bombázások a mai napig az egyetlen példa a nukleáris fegyverek háborús alkalmazására az emberiség történetében.

Az első amerikai atombomba 1945. augusztus 6-án Hirosimában 70 000-100 000 emberrel végzett azonnal, sok túlélő később sugárbetegségben és más következményekben halt meg. A legfrissebb becslések szerint a hirosimai bombázás végül több mint 308 000 emberéletet követelt. Nagaszakit két nappal később, 1945. augusztus 8-án érte az amerikai atombombatámadás. Körülbelül 70 000 ember halt meg a helyszínen, és a várost eltörölték a Föld színéről. A második támadás áldozatainak száma meghaladta a 175 000-et.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések