A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már leváltaná Volodimir Zelenszkijt egykori tanácsadója


Új államfőre lenne szüksége Ukrajnának – jelentette ki egy minap megjelent interjúban Olekszij Aresztovics. Volodimir Zelenszkij egykori jobbkeze, egyik legismertebb tanácsadója pontosabban arról beszélt, hogy olyan vezető kell, aki egyedül sem lop és másoknak sem engedi.


Arra kérdésre, hogy a jelenlegi ukrán elnök ilyen-e, úgy válaszolt,

egyértelmű, hogy Volodimir Zelenszkijnek sem sikerült letörnie a korrupciót.

Érvelése szerint pedig a háború lehetőséget teremtett volna erre, ám a jelekből ítélve ebből semmi nem valósult meg, az ukrán tisztségviselők tovább lopnak.

Olekszij Aresztovics januárban mondott le az ukrán elnöki tanácsadói pozíciójáról, miután arról beszélt, azért csapódott egy lakóházba orosz rakéta, mert az ukrán légvédelem lelőtte. Elszólása – vagy elhamarkodott kijelentése – után a támadások célkeresztjébe került.

Bírálata mindenesetre azért is különösen kínos, mert Volodimir Zelenszkij közvetlen környezetének egykori tagjaként nyilvánvalóan jó rálátása volt az államügyekre. Elképzelhető ugyan, hogy sértett menesztése miatt, mindeddig azonban visszafogottan nyilatkozott. Korábban egyébként még az is felmerült, hogy maga is megméretné magát az elnöki székért.

Ukrajnát év elején több óriási korrupciós botrány is megrázta, amely vezető tisztségviselők állásába került. Kiderült például, hogy a védelmi minisztérium jócskán túlárazott szerződéseket kötött a katonák élelmezésére, illetve silány minőségű felszereléseket vásárolt. Februárban pedig arra derült fény, hogy a kijevi rendőrkapitányság futtatott prostituáltakat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések