A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország konzervatív erőközponttá vált Európában


„A magyar határvédelem gyakorlata modellértékű a konzervatívok számára szerte a világon” – méltatta a magyar kormány szakpolitikáját a májusi CPAC Hungary egyik vendégelőadója, a Republicans for National Renewal vezérigazgatója egy amerikai médianyilatkozatában.


„Magyarország az elmúlt években a nemzeti konzervatív politikai mozgalom egyik erőközpontjává vált Európában” – magyarázta Mark Ivanyo a One America News (OAN) jobboldali televízió azon kérdésére válaszolva, hogy miért Magyarországon rendezik meg ismét a Conservative Political Action Conference (CPAC) második európai nagygyűlését.

A Republicans for National Renewal nevű amerikai jobboldali agytröszt vezérigazgatója szerint a magyar kormány olyan értékeket képvisel és olyan politikákat folytat, amellyel „az amerikai patrióták rokonszenveznek”. „Orbán Viktor kormányzása alatt kemény fellépés történt az illegális migráció megállítása érdekében, megreformálták a bírósági rendszert, megfékezték a Soros-féle ngo-k befolyását, a kormány kereszténység és a hagyományos családmodell védelmezője” – sorolta a tévéműsor vendége.

Mark Ivanyo hozzátette: a magyar kormány határvédelmi gyakorlatát a nyitott határok politikája talaján sok bírálat érte az EU részéről, mégis, a magyar kormány a politikai viták ellenére elkötelezett maradt a határvédelem megerősítése mellett – „a magyar gyakorlat modellértékű a konzervatívok számára szerte a világon” – fogalmazott a konzervatív vezető.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspontot firtató műsorvezetői kérdésre Ivanyo elmondta: a „békepárti” magyar álláspont nagyon hasonló Trump javaslatához, az pedig egy fegyverszüneti ajánlat.

A Conservative Political Action Conference (CPAC) az amerikai konzervatívok nagy éves politikai találkozója, néhány évvel ezelőtt azonban új tradíció született, más országokban is megrendezték, így például Ausztráliában, Brazíliában, Japánban – Európában pedig első ízben éppen Magyarországon tartották, tavaly májusában, az Alapjogokért Központ szervezésében.

A CPAC második európai konferenciáját újra Budapesten rendezik meg, május 4-én és 5-én tartják a Bálnában, főszónoka ismét Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések