A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar kosarast választottak ki a női NBA draftján


Magyar kosarast drafolt az észak‑amerikai női profi kosárligában (WNBA) szereplő Minnesota Lynx csapata: a második kör negyedik helyén a 23 éves Juhász Dorkát választották ki.


A pécsi születésű Juhász Dorka az előző szezonban a Connecticuti Egyetem csapatában, a UConn Huskiesban játszott. Az egyetemi bajnokságban megnyerték a Big East nevű konferenciadöntőt, így bejutottak a 64 csapatos rájátszásba. Itt a nyolcaddöntőig jutottak, ahol kikaptak az Ohio State-től. Juhász 14,2 pontot, 9,9 lepattanót, 3,2 asszisztot, 1,5 labdaszerzést és 1,4 blokkot átlagolt. 2023-ban beválasztották az All-Big East konferencia második legjobb csapatába, valamint az All-Big East Tournament csapatába is.

Juhász kiválasztásával a Minnesota Lynx már nyolc korábbi UConn-játékost szerzett meg a draftokon, és összességében Juhász a 46. kosaras, akit a UConnból draftoltak a WNBA-be.

„Az a célom, hogy nyaranta a WNBA-ben, az idény többi részében pedig Európában kosarazzak. Új élet kezdődik hamarosan, amit nagyon várok, amúgy bárhol tudok játszani, nyitott vagyok mindenre, és sokat segíthetnek a légióséletben az eddigi tapasztalataim” – nyilatkozta még a draft előtt az M1-nek. A 191 centis Juhász Dorka a 125-szörös válogatott és Eb-bronzérmes Balázs Hajnalka lánya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések