A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMBTQ-harcok Prágában: összevesztek a cseh vezetők, hogy betámadják-e ők is Magyarországot


A cseh elnök csatlakozott volna a magyar gyermekvédelmi törvény elleni EU-s perhez.  

Petr Pavel cseh elnök amiatt bírálta Petr Fiala miniszterelnök kormányát, amiért az nem csatlakozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatti perhez, amelyet az Európai Bizottság indított, és összesen 15 EU-tag, valamint az Európai Parlament is csatlakozott.

Az én személyes véleményem az, hogy csatlakoznunk kellett volna. Meg kell kérdeznem a miniszterelnököt, hogy mi késztette a kormányt arra, hogy lemondjon a perről”

– mondta a cseh köztársasági elnök a brüsszeli sajtótájékoztatóján a cseh Novinky hírportál szerint. A köztársasági elnök azt is hozzátette, hogy támogatja az azonos nemű párok házasságának legalizálását, valamint azt is, hogy az azonos nemű párok gyermekeket fogadhassanak örökbe.

Pavel azt is kijelentette, hogy Csehországnak ratifikálnia kellene az Isztambuli Egyezményt, amelyet Csehország aláírt, de még nem ratifikált. Václav Smolka kormányszóvivő szerint a kormány azért döntött úgy, hogy nem csatlakozik a perhez, mert Csehország az év közepétől a V4-csoport elnöke lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések