A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezuhant egy mentőhelikopter az Egyesült Államokban, többen meghaltak


Lezuhant egy mentőhelikopter az amerikai Alabama államban vasárnap. A személyzet két tagja meghalt, a harmadik megsérült – írja az MTI a helyi hatóságok tájékoztatása nyomán. 

A szövetségi légügyi hivatal (FAL) arról számolt be, hogy az Eurocopter EC130-as a Shelby megyei Chelsea mellett zuhant le, fedélzetén háromfős személyzettel.

A mentőhelikoptert egy túrázóhoz hívták, akinek légzési nehézségei és mellkasi fájdalmai voltak – közölte a Shelby megyei seriff hivatalának munkatársa, Clay Hammac, hozzátéve, hogy a rendőrök leszállóhelyet létesítettek a helikopternek.


Az egyik rendőr a vészhelyzeti 911-et hívta, hogy jelentse a balesetet: a helikopter kigyulladt, a személyzet három tagja közül az egyiket a helyszínen halottnak nyilvánították, két másikat kórházba vitték, ahol egyikük meghalt. A személyzet harmadik tagjának állapotáról nem közöltek információt.

A túrázót egy másik kórházba vitték, az ő állapota sem ismert.

A balesethez érkező mentőcsapatok órákat töltöttek a megégett roncsok körül, a rendőrök azt tervezik, egész éjjel biztosítják a helyszínt a nyomozáshoz. A Shelby megyei hírportál szerint az út és a környéke huzamosabb ideig le lesz zárva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések