A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legkevesebb 12 embert megölt egy indonéz sámán


A sámán kertjében több sírhalmot is találtak, mindegyik sírban egy-egy üveg ásványvízzel. 

Az indonéz rendőrség letartóztatott egy falusi sámánt, akit legalább 12 ember megölésével vádolnak, miután több holttestet találtak a férfi kertjében eltemetve. A 45 éves Slamet Tohari amúgy elismerte a rendőrségnek, hogy több tucat áldozatot temettek el a földjén.- írja a BBC.

A közép-jávai Banjarnegarában lévő otthonában, ügyfelei előre kitervelt meggyilkolásával vádolják.

A sámán azt ígérte, hogy varázslatos módon megsokszorozza az ügyfelei pénzét, viszont amikor az ügyfelek vissza akarták kérni azt, megmérgezte őket.

A héten tartóztatták le, miután legutóbbi állítólagos áldozatának fia elmondta a rendőrségnek, hogy Tohari otthona volt apja utolsó ismert tartózkodási helye.

Paryanto családja március 24-e óta nem tudott kapcsolatba lépni vele.

WhatsApp-üzenetben közölte fiával tartózkodási helyét, és megkérte, hogy értesítse a rendőrséget, ha március 26-ig nem tér vissza. Másnap rendőrségi feljelentést tettek.

A hatóságok ezután hétfőn elmentek Tohari otthonához, a Wanayasa körzet Desa Balun falujában lévő házához, ahol több sekély sírra bukkantak egy közeli helyszínen.

Néhány sírban két-három áldozatot temettek el együtt. Minden sírban egy üveg ásványvizet is találtak.

A rendőrség szerint az áldozatok 25 és 50 év közöttiek voltak, és néhányukat már hat hónapja eltemették. A holttestükön nem voltak erőszakra utaló nyomok.

Egyelőre nem tudni, hogy a holttesteket azonosították-e már. Tohari nem tagadta a gyilkosságokat. Korábban, 2019-ben már börtönbe került pénzhamisítással kapcsolatos bűncselekmények miatt, és a mostani vádak miatt halálbüntetés vár rá.

A rendőrség szerint Mbah Slamet (Slamet nagypapa) sámánnak állította be magát, aki 70 millió rúpiát (3 755 font; 4683 dollár) 5 milliárd rúpiává tudott megsokszorozni.

Úgy vélték, hogy Tohari 2020 óta gyilkolta áldozatait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések