A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: az USA gyáva volt vízumot adni az orosz újságíróknak, amit nem felejtünk és nem bocsátunk meg


Oroszország nem fogja elfelejteni és megbocsátani, hogy az orosz újságíróknak nem adták ki az amerikai vízumokat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap, mielőtt New Yorkba utazott volna, hogy részt vegyen az ENSZ Biztonsági Tanácsának soron következő ülésein.

Az erre vonatkozó videót Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő tette közzé Telegram-csatornáján.

“És ami a legfontosabb, legyetek biztosak abban, hogy ezt nem fogjuk elfelejteni és nem bocsátjuk meg” – hangsúlyozta Lavrov.

“Természetesen tisztában voltam azzal, hogy amerikai kollégáinkról köztudott, hogy ilyen dolgokat tesznek, de biztos voltam benne, hogy ezúttal, figyelembe véve a szégyenteljes viselkedésükre irányított figyelmet, más lesz a helyzet. De tévedtem. Az az ország, amely a legerősebbnek, a legokosabbnak, a legszabadabbnak és a legigazságosabbnak nevezi magát, elvesztette a bátorságát, és – biztos vagyok benne – butaságot csinált, amivel demonstrálta, hogy mit érnek valójában a szólásszabadságról, az információhoz való hozzáférésről stb. tett fogadalmai” – hangsúlyozta.

Meggyőződése, hogy Oroszországnak az ENSZ Biztonsági Tanácsában tett nyilatkozatai az egész világ figyelmének középpontjába kerülnek – mondta.

“BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY EZ (AZ IGAZSÁG) SOKKAL NAGYOBB ÉRDEKLŐDÉST FOG KIVÁLTANI AZ EGÉSZ VILÁGON, MINT A NYUGATI KOLLÉGÁINK ÁLTAL A KÖZÖNSÉGÜKRE ZÚDÍTOTT SZŰRT INFORMÁCIÓK” – MONDTA.

“Tehát, nekünk kell majd a munkátokat végeznünk, és több erőfeszítést kell tennünk a világközösség tájékoztatására”.

Lavrov korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok visszaélt az ENSZ házigazda státuszával, amikor nem adott vízumot az orosz delegáció összes újságírójának.
 
Oroszország áprilisban tölti be az elnökséget az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Az orosz elnökség részeként Lavrov április 24-én és 25-én részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésein.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések