A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kína sürgeti a G7-et, hogy ne avatkozzon be más országok belügyeibe


Kína felszólítja a G7-eket, hogy ne avatkozzanak bele más országok belügyeibe.


A kínai külügyminisztérium szóvivője, Wang Wenbin felszólította a G7-országokat, hogy gondolkodjanak el saját problémáikon, hagyjanak fel a hidegháborús mentalitással és hagyjanak fel a más országok belügyeibe való beavatkozással.

Wenbin a napi tájékoztatón tette a megjegyzéseket, hozzátéve, hogy Kína határozott álláspontja és a meglévő tények ellenére a G7-ek külügyminiszteri találkozóján Kína belügyeiről tárgyaltak.

A kínai külügyminisztérium szóvivője azt is hozzátette, hogy Kína felelős nagy ország, amely határozottan az ENSZ alapokmányával és a nemzetközi jog alapelveivel összhangban cselekszik.

Korábban a G7-ek külügyminiszterei közös nyilatkozatban fejezték ki félelmeiket Kína nukleáris arzenáljának bővítésével kapcsolatban, és felszólították Pekinget, hogy tárgyaljon az Egyesült Államokkal a stratégiai kockázatok csökkentése érdekében.

A G7 külügyminiszterei súlyos következményekre figyelmeztették azokat az országokat is, amelyek segítenek Oroszországnak kijátszani a szankciókat és fegyvereket szállítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések