A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két halálos áldozata van a marseille-i házomlásnak


Eddig két holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben szombat éjjel összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább hat embert még mindig keresnek, a mentési munkálatok folytatódnak. 

A holttestek megtalálását bejelentő közleményben a tűzoltóság azt mondta, hogy „a beavatkozás nehézségeire való tekintettel a holttestek kiemelése időbe telik”.

„Ez az éjszaka a fájdalom éjszakája”

– mondta Benoit Payan, a város polgármestere hétfőre virradóra. A lakóház szombat éjjel omlott össze, a mentési munkálatokat nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt.

A környéken közel harminc lakóházból 200 embert evakuálták a robbanás miatt, néhány órával később két közeli háztömb is részben összeomlott, további sérültek nélkül. Egy közeli tornatermet és két iskolát is az otthonaikat elhagyni kényszerült emberek rendelkezésére bocsátottak.

Az robbanás oka egyelőre tisztázatlan, de a nyomozók vizsgálják a gázszivárgás lehetőségét, mivel a környéken lakók közül többen is erős gázszagot éreztek a robbanás időpontjában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések