A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kari Geriék úgy elintézték a fővárosi önkormányzatot, hogy se pénz nem maradt, se posztó


Ha így haladnak Karácsony Gergelyék, a ciklus végére nem lesz olyan kerület a fővárosban, amely nem kényszerült volna fővárosi feladatok átvételére. A főpolgármesteri pozíciót teljesen kiüresítették, érdemes lehet újra elgondolkozni annak átalakításán – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a főváros csődjével fenyegetőző Karácsony Gergely főpolgármester által vezetett fővárosi önkormányzat egyszerűen nem látja el feladatainak egy jelentős részét, emiatt a legtöbb esetben baloldali vezetésű kerületek kénytelenek átvállalni azokat. A napokban például a DK-s vezetésű XVIII. kerület kezdte meg saját kontójára az Üllői út felújítását. Bár a 2022-es országgyűlési választási kampányban még Karácsony Gergely is ígéretet tett az útfelújítás elindítására, ahogyan azt a Magyar Nemzet korábban már megírta, mégis a kerületi költségvetés terhére kezdték meg a munkálatokat pár napja.

Hasonló problémával küzd az ugyancsak baloldali vezetésű Ferencváros is, amely szintén kénytelen volt több kötelező fővárosi feladatot is átvenni Karácsony Gergelyéktől, ilyen a Ferenc körút–Üllői út sarkán lévő árkád takaríttatása vagy a Nehru-part és a Mester utca karbantartása, takarítása – írják.

– Az Üllői úton most éppen zöldíteni fogunk növénykazettákkal a főváros helyett, de lehetne még sorolni. A probléma az, hogy amíg Karácsony Gergely helyett ezekkel a munkákkal foglalkozik Ferencváros cége, addig a saját közterületeivel nem tud. Így sok munka későbbre tolódik, mert a kerületnek nincs rá elég embere és nincs rá elég forrása. Például emiatt az őszi faleveleket most takarítják össze a kerületi területeken, de sok helyen nincs kaszálva, így a kutyások a toklászveszély miatt nem tudják még kedvenceiket elengedni – mondta a Metropolnak korábban Gyurákovics Andrea, a helyi Fidesz vezetője.

Szintén fővárosi feladat lenne a Vérmező felújítása, amelyet részben az I. kerületi önkormányzat vállalt át. Karácsony párttársa, a Várnegyedet jelenleg vezető V. Naszályi Márta és a ma már Momentum-elnök Gelencsér Ferenc korábban a teljes megújítás átvállalását fontolgatta, ebből annyi valósult meg, hogy lecseréltek pár padot, ezt azonban a kerület pénzéből tették, egy fővárosi kezelésű területen – írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések