A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Indul a bíróságra Donald Trump


A volt elnök várhatóan óvadék ellenében szabadlábra kerül. 

Helyi idő szerint kedd reggel várhatóan rendőrök, bírósági tisztviselők, valamint a titkosszolgálat ügynökei kísérik majd Donald Trumpot az alsó-manhattani bíróságra – írja a BBC. Az ellene felhozott vádakat a meghallgatáson hozzák nyilvánosságra, amelyet helyi idő szerint 14:15 körül tartanak. Ügyvédei már közölték, hogy

ártatlannak fogja vallani magát.

Az amerikai média szerint Trumpnak legalább egy bűncselekménnyel kapcsolatos váddal kell szembenéznie az ügyben. Más jelentések szerint mintegy harminc vádpont szerepel a vádiratban.

Az amerikai média hosszasan lobbizott Juan Merchan bírónál, hogy engedélyezze a filmfelvétel lehetőségét a bíróságon belül, amit Trump jogi csapata ellenzett, mert szerintük ez cirkuszszerű légkört teremtene a vád alá helyezés során. Hétfő este azonban Merchan bíró úgy döntött, hogy néhány fotósnak engedélyezi, hogy pár percig jelen legyenek, mielőtt a vád alá helyezés hivatalosan megkezdődik.

A volt elnök várhatóan óvadék ellenében szabadlábra kerül, és kedd este visszatér floridai otthonába, Mar-a-Lagóba, ahol helyi idő szerint 20:15-kor tervezi elmondani beszédét. Trump hétfőn érkezett magánrepülőjével New Yorkba. Úgy tudni, hogy a hétfő estét a Trump Towerben töltötte, ahol jogi tanácsadókkal konzultált.

Trump 2024-es Fehér Ház-kampánya a csapata szerint több mint 8 millió dollárt gyűjtött össze az ellene felhozott vádak múlt heti nyilvánosságra hozása óta. Trump ellen egy 130 000 dolláros átutalás miatt indult eljárás, amelyet korábbi ügyvédje, Michael Cohen a 2016-os elnökválasztás előtt a pornószínész Stormy Danielsnek küldött, a nő azt állította, hogy viszonya volt Trumppal, és a hallgatásért cserébe pénzt követelt. Trump tagadta, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna Danielsel.

A hallgatási pénzről szóló megállapodások nem törvénytelenek,

de a manhattani ügyészség vizsgálja, hogy a kifizetéssel kapcsolatban hamisítottak-e meg üzleti feljegyzéseket.- írta a mandiner.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések