A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halott migránsok tucatjait találták meg Tunézia partjainál


Az elmúlt években Líbia helyett Tunézia lett a fő kiindulási pont Európa felé


Hajótörést szenvedett illegális bevándorlók tucatjainak holttestét húzta ki az elmúlt napokban a parti őrség Tunézia partjainál a Földközi-tengerből. Legalább hetven holttestről van szó, szinte teljesen megteltek velük a halottasházak - közölték a tunéziai hatóságok hétfőn.

Fauzi Maszmudi, a tengerparti Szfáksz város igazságügyi illetékese a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy csak hétfőn két bárka is elsüllyedt a közelben. Hozzátette, hogy a halottasházak telítettsége közegészségügyi veszélyt is jelent a város lakóira.

A parti őrség 47 embert élve menekített ki a roncsok közül.

Az elmúlt években Líbia helyett Tunézia lett a fő kiindulási pont a szegénység és az afrikai konfliktusok elől egy jobb élet reményében Európa felé menekülő emberek számára.

A tunéziai Nemzeti Gárda nemrég közölte, hogy ez év első 3 hónapjában több mint 14 ezer, többségében a szubszaharai régióból származó migránst fogtak el vagy mentettek ki útban Európa felé. Ez ötször annyi, mint az elmúlt év azonos időszakában volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések