A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány az ellenzékről: aki az együttműködésből kilép, az az ellenfelünk


Az ellenzék együttműködésre van ítélve - hangsúlyozta a szemkilövető kedden Egerben, lakossági fórumon. Gyurcsány A szemkilövető úgy fogalmazott, "aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk: aki nincs ellenük, az velük van".

Magyarországnak el kell döntenie, hová tartozik, a Demokratikus Koalíció azokat képviseli, akik úgy gondolják, az országnak az európai együttműködés részének kell lennie - jelentette ki a pártelnök.

Gyurcsány úgy fogalmazott: Magyarország a történelem folyamán általában nem tévútra tévedt, hanem tévútra vezették, és most is ez történik. 

"Ez a kormány nem cselekszik: Orbán állandóan háborúzni akar, miközben az emberek hétköznapi életében fontos dolgokról nem beszél" 

- mondta a szemkilövető, aki szerint ezzel szemben ők szeretnének nyugodt világban élni, és arról diskurálni, hogyan lesz könnyebb az élet Magyarországon és hogyan viszik többre a gyerekek.

Ez éles konfliktus, melynek egyik legvilágosabb álláspontját ellenzéki oldalon a DK képviseli - közölte.

Gyurcsány szerint Magyarország a "nyugatos világhoz" tartozik, és a DK arra kapott felhatalmazást szavazóitól, hogy egy normális, egyszerű európai életet alakítson ki.

Jelezte: ehhez jobb oktatást és egészségügyet, egymásra jobban vigyázó szociális gondoskodást és erősebb településeket hoznának létre. Ám meggyőződésük szerint miközben egy kormánynak feladata vigyázni a társadalomra, nincs dolga azzal, a családok hogyan rendezzék be az életüket.  

Előadásában Gyurcsány Ferenc "az elmúlt egy év egyik legnagyobb közös drámájának" nevezte azt, hogy az emberek körülbelül egyhavi jövedelme "a semmibe veszett". A kormányfő ezt a háború számlájára írja, holott miatta szegényedik az ország, mert ő rosszul vezeti - mondta. A pedagógusok jogállását szabályozó törvénytervezetről szólva azt mondta: a DK azért küzd, a települések kapják vissza a jogot, hogy legyenek saját iskoláik és eldönthessék, ott milyen szellemiségű oktatást akarnak.

Leszögezte: ahhoz, hogy a magyar gyerekek versenyképesek lehessenek Európában és a világban, nyitottan és személyre szabottan kell nevelni őket, ehhez pedig a pedagógusokat a státusztörvény tervezetével szemben nem szabályozni, hanem támogatni, segíteni kell.

Gyurcsány Ferenc szerint annak, hogy még mindig a jelenlegi kabinet irányítja az országot az az oka, hogy "elképesztő nehéz egy olyan hatalommal szemben küzdeni, amely a tisztességes politikai verseny játékszabályait minden nap megszegi". Orbán és társai elfoglalták és szétszedik a demokratikus nyilvánosságot - mondta.

Kijelentette: a Fidesz világával, szemléletével szemben állóknak kötelességük együttműködve fenntartani annak a reményét, hogy lehet más Magyarországot építeni. Nincs egyéb választás, mint a jelenlegi hatalom vagy egy európai, polgári, demokratikus Magyarország - mondta, hangsúlyozva: ezért az ellenzék együttműködésre van ítélve.

"Aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk: aki nincs ellenük, az velük van"

 - fogalmazott.

Eger politikai helyzetét bonyolultnak nevezve a pártelnök közölte: arra a helyieknek kell megtalálniuk a nekik megfelelő választ, megoldást.

Pártjáról szólva azt mondta, a DK-ról a választók nem hallanak rossz történeteket.

Azért ezzel vitatkoznánk:

Gréczy a rejszführer, Niedermüller meg a bitcoin bányászat, offshore-os Ráczné, Czeglédy meg a milliárdok, stb...  tényleg nincs rossz történet...

"Vigyázunk egymásra" - fogalmazott, hozzátéve: nagy munkával akkora közösséget építenek, amely a Fidesszel szemben lévő világot együtt tudja tartani. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt 10 évben erre sokaknak nyílt lehetősége, ám más nem csinálta meg. Ugyanakkor ma a DK-nak annyi szavazója van, mint az összes többi ellenzéki pártnak együtt, azaz a választók ezt a feladatot és az ezzel járó felelősséget a Demokratikus Koalícióra bízták - szögezte le.

Kérdésre válaszolva saját politikai szerepvállalására vonatkozóan azt mondta: sok 10 milliárd forintot öltek bele abba, hogy az ország nagyobb része azt higgye: "Gyurcsány lánykori neve maga az ördög". Olyat kell vezetőnek jelölni, aki esélyes, márpedig Dobrev Klára "nem miattam, hanem ennek ellenére" a legesélyesebb - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések