A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gazprom: nem lesz egyszerű az európai földalatti gáztárolók feltöltése


Európa földalatti tárolókban tárolt gáztartalékainak feltöltése a tavalyi szintre nem biztos, hogy egyszerű feladat lesz az orosz vezetékes gáz politikailag vezérelt elutasítása miatt – közölte kedden a Gazprom.


“Nagyon nagy kihívás lesz ezt megtenni, figyelembe véve az orosz vezetékes gáz elutasítását célzó, politikai indíttatású döntéseket. A cseppfolyósított földgázért (LNG) folyó verseny erősen kihat majd az európai piacon elérhető gázmennyiségekre. Ilyen körülmények között a tárolókban lévő gáztartalékok feltöltése a tavalyi szintre nehéz feladatnak bizonyulhat az európai vállalatok számára” – közölte az orosz gázóriás.

Az európai földalatti tárolókból történő gázkitermelési szezon április 6-án ért véget, és a töltöttségi szintjük 55%-ra, azaz összesen 55,4 milliárd köbméterre csökkent. A meleg téli időjárás nagy szerepet játszott abban, hogy Európa átvészelje a fűtési szezont.

“De nincs garancia arra, hogy az időjárás a következő fűtési szezonban is ilyen adakozó lesz” – jegyezte meg a Gazprom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések