A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fizessünk milliárdokat, tűrjük a külhoni magyarok jogfosztását és legyünk hálásak – döbbenetes kijelentés jött Ukrajnából


Magyarország cikkünk írásáig 44,5 millárd forinttal támogatta Ukrajnát annak ellenére is, hogy 2015 óta számos olyan jogszabály született az országban, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették a külhoni magyarok jogait, nem beszélve arról, hogy az ukrán politikusok és közszereplők rendre vállalhatatlan kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban.


A Mandiner olvasói emlékezhenek: Ukrajna egy gazdaságilag nem létező ország – fogalmazott pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Megírtuk azt is, hogy a magyar kormányfő mondataira az oroszok és az ukránok is reagáltak. Míg Medvegyev szerint „Bátor és pontos Orbán Viktor megfogalmazása”,

Nyikolenko az ukránok részéről leszögezte, hogy szerinte a magyaroknak inkább „hálásnak kéne lennie”.

Miért legyünk hálásak az ukránok szerint?

„Ukrajna támogatása nem jótékonyság. Ukrajna támogatásával Európa elsősorban a saját biztonságába fektet” – hangoztatta Nyikolenko, mondván, hogy az orosz agresszióval szemben az ukránok saját életük árán is megőrzik a nyugalmat Budapest és más európai városok felett.

Csakhogy az ukrán külügyi szóvivő viszont arra nem tért ki, hogy

Magyarország cikkünk írásáig 44,5 millárd forinttal támogatta Ukrajnát annak ellenére is, hogy 2015 óta számos olyan jogszabály született az országban, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették a külhoni magyarok jogait,

nem beszélve arról, hogy noha a Nógrádi György szerint a háborút kiprovokáló ország egyértelműen nyugati támogatásra szorul, ukrán politikusok és közszereplők rendre vállalhatatlan kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban.

Legutóbb Zelenszkij tanácsadója például kijelentette, hogy szerintük „ha látták azt a videót, amelyen az oroszok levágják egy ukrán katona fejét, akkor tudniuk kell, hogy a magyarok fizetnek a késért”. Oleg Ustenko szerint ugyanis azzal, hogy Magyarország több gázt vásárol az oroszoktól, nagyobb lehetőséget nyújt a számukra a háború eszkalálására. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A fentiek kapcsán talán joggal merülhet fel a kérdés: biztosan jogos és vállalható az ukrán külügyi szóvivő kijelentése, hogy Magyarország legyen hálás? Biztos, hogy csak Magyarországnak kellene hálásnak lennie?

Forrás: Mandiner 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések