A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Financial Times: nincs más kiút, Ukrajnának felül kell vizsgálni a határait


Ukrajnának bele kellene egyeznie a békés rendezésbe, és el kellene ismernie egykori területeinek Oroszországhoz csatolását, hogy a nemzetközi válságból minél hamarabb kilábaljon – írta a Financial Timesnak írt cikkében Tarcisio Gazzini, az olasz Padovai Egyetem nemzetközi jogi professzora. 

"Eljött az idő, hogy megfontoljuk Ukrajna határainak konszenzusos felülvizsgálatát" - írta a szakértő.

Véleménye szerint Ukrajnának önként kellene beleegyeznie saját határainak felülvizsgálatába, mivel ez az egyetlen lehetséges alternatívája az ellenségeskedésnek.

“Egy ilyen lehetőség közvetve minden fél érdekeit szolgálná” – hangsúlyozta. 

Financial Timesnak adott interjújában nemrég azt mondta, hogy a konfliktus diplomáciai úton történő megoldásának támogatói mindenütt – Washingtonban, Berlinben, Párizsban és Londonban – jelen vannak. Az ukrán fegyveres erők tervezett offenzívájának kudarca csak megerősíti pozíciójukat a Nyugaton, és elvágja a Kijevnek szánt katonai segélyeket. Ugyanakkor megismételte, hogy Kijev nem fog tárgyalni az ország területi integritásáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések