A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea újabb vízfelszín alatti nukleáris kísérletet hajtott végre


Többen kételkednek a bevethetőségében.

Észak-Korea április 4. és 7. között tesztelte a Heil-2 nevű, nukleáris képességű, vízfelszín alatti támadófegyvert – jelentette az állami média, több mint egy héttel azután, hogy beszámolt egy új, Heil-1 nevű víz alatti drónról, amelynek neve szökőárt jelent.

A KCNA állami hírügynökség szerint a fegyverrendszer tesztelése során a drón 71 óra 6 perc alatt ezer kilométert tett meg, és sikeresen eltalált egy célpontot.

A tájékoztatás szerint

„a teszt tökéletesen bizonyította a vízfelszín alatti hadászati fegyverrendszer megbízhatóságát és halálos támadási képességét”.


Többen kételkednek a bevethetőségében

Egyes elemzők kételkednek azzal kapcsolatban, hogy a víz alatti eszköz készen áll a bevetésre, de a KCNA szerint a rendszer segítené az Észak-Korea elleni katonai akciók megfékezését.

Az állami média által közzétett fényképeken egy nagyméretű, sötét színű, torpedó alakú tárgy volt látható.

Észak-Korea hónapok óta rendszeresen tesztel különböző fegyvereket,
és az elmúlt hetekben fokozta tevékenységét válaszul a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra.

Az elmúlt hetekben új, kisebb nukleáris robbanófejeket mutatott be, és felbocsátott egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amely képes csapást mérni az Egyesült Államok bármely pontjára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések