A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Élő adásban lőttek agyon a testvérével együtt egy volt indiai képviselőt


Egy emberrablásért elítélt egykori indiai politikust élő adásban lőttek agyon testvérével együtt. Atiq Ahmed, akit gyilkossággal és testi sértéssel vádoltak, rendőri kíséret mellett újságírókkal beszélt, amikor egy fegyvert a feje mellé emeltek.


A lövések után három, magát újságírónak kiadó férfi gyorsan megadta magát, és őrizetbe vették őket − írja a BBC.

Ahmed tizenéves fiát napokkal korábban lőtte le a rendőrség. A politikus korábban azt állította, hogy a rendőrök veszélyeztették az életét.

Videófelvételen látható, amint Ahmed és testvére, Ashraf újságírókkal beszélgetnek, miközben egy közeli kórházba tartanak orvosi vizsgálatra, másodpercekkel azelőtt, hogy mindkettőjüket lelőtték. Atiq Ahmed tizenéves fiát, Asadot és egy másik férfit, akit egy gyilkossági üggyel kapcsolatban kerestek, a hét elején a rendőrség megölte egy lövöldözésben.

A felvételen Ahmedet megkérdezik, hogy részt vett-e fia temetésén, és az utolsó szavait a kamerába mondja:

Nem vittek el minket, ezért nem mentünk el.

A három férfi, aki újságírónak adta ki magát, nem sokkal a lövöldözés után feladta magát − jelentette a helyi média. Egy rendőr és egy újságíró is megsérült a helyszínen − közölte a rendőrség.

Ahmed, aki egykori parlamenti képviselő, és testvére rendőrségi őrizetben voltak, és az Uttar Pradesh állambeli Prayagrajba szállították őket, ahol Ahmed ellen gyilkosság és testi sértés vádjával indult eljárás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések