A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ciánt használt a sorozatgyilkossághoz a thaiföldi rendőr felesége


Egy magas rangú thaiföldi rendőr feleségét azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi években kilenc embert gyilkolt meg ciánnal, soron következő tizedik áldozata pedig csak a szerencsének köszönhetően élte túl a nő újabb gyilkossági kísérletét.


A gyanúsított tizedik kiszemelt áldozata egy másik rendőr felesége volt, akit a többi áldozathoz hasonlóan vendégségbe hívott, majd a „szokott módon" a vacsorájába csempészett cianiddal megpróbálta eltenni láb alól.

Szuracsate Hakparn, a thaiföldi országos rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak elmondta, hogy az áldozat ezúttal csak azért maradhatott életben, mert evés közben szerencséjére rosszul lett, és kihányta az elfogyasztott mennyiséget.

A rendőrség eredetileg azzal gyanúsította a Bangkokban kedden letartóztatott, harmincas éveiben járó nőt, hogy két héttel ezelőtt meggyilkolta egyik barátnőjét a Bangkoktól nyugatra fekvő Ratcsaburi tartományban. A holttesten végzett boncoláskor a nő szervezetében cián nyomaira bukkantak. A hatóságok a nő kihallgatása közben hozták kapcsolatba több, más tartományban elkövetett ciánmérgezéses esettel.

A boncolások alkalmával az áldozatok gyomrában cianidot találtak, „ez tehát azt jelenti, hogy az áldozatok szájon át vették be a mérget" – tette hozzá Szuracsate Hakparn.

Rendőrségi közlés szerint a nő, aki egy tartományi rendőrfőnök-helyettes felesége, elismerte, hogy ismerte az áldozatokat, de tagadja az ellene felhozott vádakat. A nyomozók úgy vélik, a gyilkosságok indítéka a pénz lehetett.

A Canal3 helyi tévécsatorna értesülései szerint a gyanúsított tavaly és idén három-három embert ölt meg, de lehet, hogy három másik, évekkel korábban elkövetett gyilkossághoz is köze van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések