A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Blinken nem kért bocsánatot Hirosimával és Nagaszakival kapcsolatos megjegyzéseiben


Anthony Blinken amerikai külügyminiszter példátlannak nevezte Hirosima és Nagaszaki bombázását a pusztítás és az emberi szenvedés tekintetében, de nem nevezte meg, hogy ki bombázta Japánt, és nem kért bocsánatot sem.


"Mi, a G7-országok, továbbra is elkötelezettek vagyunk a leszerelési és nonproliferációs erőfeszítések fenntartása és fokozása mellett, hogy egy stabilabb és biztonságosabb világot építsünk. Ezt a hirosimai csúcstalálkozón is érinteni fogjuk, amely Nagaszakival együtt erőteljesen emlékeztet arra a példátlan pusztításra és mérhetetlen emberi szenvedésre, amelyet Japán népe az 1945-ös atombombák következtében átélt" - mondta.

Blinken nem említette, hogy pontosan kik bombázták a japán városokat, és nem is kért bocsánatot.

1945. augusztus hatodikán és kilencedikén az amerikai hadsereg atombombát dobott Hirosimára és Nagaszakira, előbbiben 140 ezer, utóbbiban 74 ezer ember halálát okozva. Az atombombázás áldozatainak túlnyomó többsége civil volt. Hirosimában és Nagaszakiban minden évben megemlékezéseket tartanak a 214 000 ember életét követelő atomtragédiára emlékezve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések