A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beszámítható az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal


Elkészült az elsődleges elmeorvosi vizsgálata annak a 17 éves miskolci tinédzsernek, aki a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerint fegyvert akart venni, iskolai lövöldözést tervezett, 50 diáktársát akarta volna megölni, majd öngyilkos lenni. 

A szakértő szerint B. Levente nem szenved kóros elmeállapotban, vagyis büntethető, írja a Blikk. A lap információi szerint a fiú a Discord nevű alkalmazáson keresztül arról is csetelt külföldi fiatalokkal, hogy az anyját is meg akarja ölni.

„A levelezés az interneten megtörtént, ezen nincs mit szépíteni vagy tagadni. A Levente által leírtak komolyságát azonban erősen vitatjuk, hiszen valószínűleg igazából nem készült ő semmire, csak figyelmet és elismerést akart ilyen felfoghatatlan formában kicsikarni a levelező társaktól” – mondta a lapnak a fiú ügyvédje, Lichy József.

Április elején a TEK kapcsolt le egy miskolci tinit, aki fegyvert akart venni, később kiderült, hogy iskolai lövöldözést tervezett, 50 diáktársát akarta volna megölni, és magával is végezni akart. B. Leventét elfogása után nevelőintézetbe vitték, ahol meg akarta ölni magát, de az öngyilkossági kísérlet nem sikerült. A fiú anyja korábban azt mondta, fia egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések