A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az USA szankciókkal fenyegette meg Venezuelát - Maduro a pokolba küldte őket


Nicolas Maduro venezuelai elnök a pokolba szólította az amerikai külügyminisztérium szóvivőjét, válaszul az amerikai kormánynak az országa elleni szankciók szigorításával kapcsolatos, a médiában közzétett fenyegetéseire. Az államfő a Venezolana de Televisión című műsor adásában tette ezt a bejelentést.


Korábban az Europa Press a külügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok fenntartja a jogot a korlátozó intézkedések szigorítására, ha az ellenzékkel folytatott párbeszéd folyamata nem halad előre, és az elnyomás fokozódik. Mindez Juan Guaidónak, ellenzéki vezetőnek a lehetséges letartóztatásáról szóló hírek után látott napvilágot.

"A gringók képviselője fenyegetéseket intézett Venezuelához: ha Venezuela nem lép előre a politikai párbeszédben az Unitárius Platform bandita, korrupt és hazaáruló szektorával, akkor megtorlást fognak alkalmazni és szankciókat vezetnek be országunk ellen. Javaslom, hogy ez a gringó képviselő menjen a pokolba, mert Venezuelát nem tiszteli"

- hangsúlyozta Maduro.


Elmondta, hogy a bolivári kormány nem fogadja el Washington fenyegetéseit. Maduro rámutatott, hogy Venezuela saját erőfeszítései révén leküzdötte a szankciós akadályokat.

Guaidó 2019 januárjában, a venezuelai ellenzék által manipuláltnak nyilvánított elnökválasztás után – amely megerősítette Nicolás Maduro államfőt hivatalában – nyilvánította magát ideiglenes elnöknek. Az Egyesült Államok és tucatnyi más ország elismerte Guaidót Venezuela elnökeként.

2022 véégén az ellenzék megszavazta Juan Guaido "ideiglenes - párhuzamos - kormányának" megszüntetését, ő maga pedig lemondott az ellenzéki parlament elnöki tisztségéről.

Az elnök elleni tömegtüntetések 2019 elején kezdődtek Venezuelában, nem sokkal beiktatása után. Juan Guaido, az ellenzék által ellenőrzött nemzetgyűlés vezetője törvénytelenül kikiáltotta magát ideiglenes államfőnek. Több nyugati ország, élükön az Egyesült Államokkal, kinyilvánította, hogy elismeri Guaidót. Maduro a maga részéről az államok bábjának nevezte a parlament vezetőjét. Oroszország, Kína, Törökország és számos más állam támogatta Madurót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések