A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az FBI letartóztatta a Pentagon-szivárogtatás gyanúsítottját


Az USA-ban elfogtak egy fiatal hírszerző tisztet, akit a titkos Pentagon-dokumentumok kiszivárogtatásával gyanúsítanak.


Az Egyesült Államokban megtalálták azt a fiatal férfit, aki kiszivárogtatta az ország védelmi minisztériumának és hírszerzésének titkos dokumentumait - írja a New York Times.

Kutatást tartanak amerikai rendfenntartók Jack Teixeira, hírszerző otthonában, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a Pentagon titkos dokumentumainak kiszivárogtatásában - írja a lap.

A kiadvány szerint kiderült, hogy a Massachusetts Air National Guard 21 éves hírszerző tisztje, aki egy kis online csoport vezetője, amelybe titkos dokumentumok kerültek ki.

"A rendvédelmi tisztviselők a légierő egyik alkalmazottja édesanyjának otthonában tartózkodnak. Egy amerikai tisztviselő megerősítette, hogy a szövetségi hatóságok megkezdték a házkutatást" - tájékoztatott a lap.

A Pentagon az ukrán csapatok állapotát, valamint az Egyesült Államok és a NATO megerősítési terveit ismertető anyagok kiszivárogtatását vizsgálja a közösségi hálózaton. A New York Times megjegyezte, hogy a március elején kelt dokumentumokat állítólag "orosz kormánypárti csatornákon" terjesztik. Állítólag több mint 100 dokumentum kerülhet az internetre, a történtek kárát jelentősnek becsülik. A Pentagon közölte, hogy tanulmányozzák a szivárogtatással kapcsolatos információkat.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a kiszivárogtatással kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Orosz Föderációnak nincsenek kétségei afelől, hogy az Egyesült Államok és a NATO közvetve vagy közvetlenül érintett a konfliktusban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések