A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Az amerikaiak akciói átlépték a tűréshatárt” – Már támadással fenyegetőzik Észak-Korea


Az észak-koreai állami hírügynökség szerint a Koreai-félsziget puskaporos hordóvá változott. 

Ismét bírálta Phenjan Dél-Korea és az Egyesült Államok közös, a koreai partoknál rendezett hadgyakorlatait, a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtökön azt közölte, hogy a két ország puskaporos hordóvá változtatta a Koreai-félszigetet.

Az amerikaiak vezette háborús uszítók akciói átlépték a tűréshatárt”

–  fogalmazott a hírügynökség, közelebbről meg nem nevezett támadásokkal fenyegetőzve. Mindeközben Szöulba érkezett Szung Kim, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja, aki a bejelentés szerint dél-koreai és japán tisztségviselőkkel egyeztet az észak-koreai fegyverfejlesztésekről és nukleáris kísérletekről. A dél-koreai külügyminisztérium közleménye szerint Szung találkozott Pak Dzsin tárcavezetővel is. A megbeszélésen egyeztettek az észak-koreai törvénytelen pénzszerzések megakadályozásáról,

amelyekkel Phenjan a rakétakísérleteit igyekszik finanszírozni.

Ennek keretében a diplomaták kitértek a külföldön gyakorlatilag rabszolgamunkát végző észak-koreaiak ügyére is. Emellett felszólították az Észak-Koreával jó viszonyt ápoló Kínát, gyakoroljon nyomást Phenjanra, hogy a kommunista állam visszatérjen a megrekedt nukleáris tárgyalásokhoz.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések