A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Autós üldözés volt az M7-es autópályán


A rendőri jelzésre nem álltak meg és menekülni akartak, de defekt miatt megállni kényszerültek az M7-es autópályán azok az embercsempészek és utasaik, akiket a zalai rendőrök fogtak el – közölte a police.hu oldalon csütörtökön a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A zalai rendőrök az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a sormási pihenőhelynél akartak ellenőrizni kedden egy bolgár felségjelzésű személyautót. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott és megpróbált elmenekülni, de

a jármű egyik gumiabroncsa defektet kapott, a megállásra kényszerült autóban utazók közül ezután többen elszaladtak.

A rendőrök még a helyszínen és annak közelében öt, magukat Srí Lanka-i állampolgárnak valló illegális migránst fogtak el, majd a szökésben lévő két moldáv állampolgárságú embercsempészt is sikerült felkutatniuk. Az egyenruhások rajtuk kívül az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében további két moldáv állampolgárt is elfogtak, akik a gyanú szerint egy másik személyautóval, előfutóként biztosították a migránsokat szállító gépkocsi útját.

A rendőrök mind a négy moldáv állampolgárt előállították és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték a letartóztatásukat. Az illegális bevándorlókat – akik a román-magyar államhatárt korábban engedély nélkül, gyalogosan lépték át – átadták a román hatóságoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések