A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Wizz Air késett a legtöbbet tavaly az Angliából induló légitársaságok közül


A Wizz Air teljesített a legrosszabbul tavaly a nagy légitársaság közül a brit repülőterekről induló járatok késését tekintve, írja a BBC. Az adatokat a brit Polgári Repülési Hatóság hozza nyilvánosságra.

2022-ben a magyar légitársaság brit járatai átlagosan 46 perc és hat másodperces késéssel indultak,

ami ráadásul több mint háromszor hosszabb idő, mint 2021-ben,

amikor a Wizz Air szintén az utolsó helyre került a pontosságot tekintve.

A Wizz Air járatai Birmingham, Edinburgh, Aberdeen, Gatwick, Luton, Liverpool és Bristol városából indulnak. Az elemzés során a törölt járatokat nem vették figyelembe, az összes vizsgált járat átlagos késése 23 perc volt.

A Wizz Air után a második helyen a Tui áll 40 perc 18 másodperces átlagos késéssel, a harmadik pedig a Qatar Airways 31 perc 48 másodperces késéssel. A legjobb teljesítményt a Norwegian Air Shuttle érte el, mindössze 13 perc 42 másodperces átlagos késéssel.

Az utasok is hasonlóan vélekednek, a britek szerint a Wizz Air a legrosszabb légitársaság rövid utakra.

A pontosság szempontjából tavaly a május és június volt a legrosszabb hónap, mivel a légiközlekedési ágazat nem tudott elegendő személyzetet felvenni és kiképezni, hogy megbirkózzon a Covidot követő megugró nyaralási kedvvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések