A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Wagner vezetője arra utasította katonáit, hogy ne ejtsenek foglyokat, minden ukrán harcost likvidálni kell


A Wagner katonai magáncég (CSVK) alapítója, Jevgenyij Prigozsin azt a parancsot adta a katonáknak, hogy ne ejtsenek foglyul ukrán katonákat, és az Ukrán Fegyveres Erők minden harcosát likvidálják a harctéren. Az üzletember megjegyzéseit sajtószolgálata tette közzé a Telegramon.


Prigozsin így kommentálta a közösségi médiában megjelent felvételt, amelyen az ukrán erők úgy döntöttek, hogy lelövi a Wagner CSVK egyik sebesült harcosát, akit elfogtak.

“Természetesen hallottam ezt a hangfelvételt jóval azelőtt, hogy a médiában megjelent volna. Egyet mondhatok, hogy ennek a bejátszásnak, amely arról szól, hogy az ukránok lelövik sebesült foglyaikat, nagyon komoly humanitárius jelentősége van. És mi soha nem fogjuk megsérteni a nemzetközi humanitárius törvényeket” – hangsúlyozta Prigozsin.

Szerinte a foglyokról gondoskodni kell, és a jövőben a csere részeként vagy “csak úgy” át kell adni az ellenségnek a foglyokat. A PMC alapítója azt a parancsot is kiadta, hogy ne ejtsenek foglyokat és semmisítsenek meg minden ukrán katonát a csatatéren.

“Ezért ezt a törvényt a 300-as törvénynek fogják nevezni. Még nem tudjuk a nevét annak az emberünknek, akit megsebesítettek és lelőttek az ukrán gazemberek” – tette hozzá.

Január elején Prigozsin azt mondta, hogy a Wagner PMC harcosai nagyszámú ukrán katonát ejtettek foglyul. Elmondása szerint nem bántalmazzák őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések