A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Pentagon új titkos anyagot szivárogtatott ki Ukrajnáról, Kínáról és a Közel-Keletről - NYT


Újabb titkos Pentagon-dokumentumok kiszivárogtatása történt - írja a New York Times. Ezúttal nemcsak Ukrajna katonai helyzetével foglalkoznak (mint a korábbi kiszivárogtatott anyagokban), hanem a Közel-Keleten, Kínában és az indo-csendes-óceáni hadszínterével is.

Amerikai tisztviselők szerint egy újabb kiszivárogtatás jelentős károkat okozhat, és "igazi rémálommá" válhat az "Öt Szem" (Five Eyes) tagországok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Ausztrália, Új-Zéland és Kanada – titkosszolgálatai számára.

Egyes jelentések szerint a kiszivárogtatás több mint 100 bizalmas dokumentumot tartalmazhat.
A dokumentumokat pénteken fedezték fel a közösségi oldalakon, egy nappal azután, hogy a Pentagon bejelentette, hogy egy korábbi, Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokkal kapcsolatos kiszivárogtatást vizsgál.

A titkos dokumentumokat a 4chan névtelen üzenetküldő platformon találták meg. Ukrajna esetében térképet tartalmaznak a bahmuti ellenségeskedés lefolyásáról. Bizalmas tájékoztató diákat találtak Kínáról, az Indo-Csendes-óceáni hadszíntérről, a Közel-Keletről és a terrorizmusról is.

Az amerikai biztonsági erők képviselői vizsgálatot indítottak a kiszivárogtatás miatt. Az egyik tisztviselő azt mondta, valószínű, hogy a dokumentumok nem ukrán tisztviselőktől származnak, mivel nem fértek hozzá a Pentagon közös terveihez. A második tisztviselő azt mondta, hogy most azonosítják azokat a személyeket, akik hozzáférhettek a dokumentumokhoz - írja a Strana.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések