A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A melegítőruhás, borostás Zelenszkij aranyvonattal utazott Varsóba (Fotók)


Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke bejelentett látogatásra érkezett Varsóba a minap, minden megjelenésével hangsúlyozva, hogy átutazóban van, és nincs kedve viccelődni. Katonai khaki nadrág, katonai bakancs és katonai pulóver, valamint mosdatlan feje csak hangsúlyozta a férfiasságát és aszketizmusát. jelenlegi ukrán államfő, akinek a kép teljessége érdekében csak egy véráztatta kötés hiányzott a fejéről és egy Mauser a csípőjén....

Ezzel szemben Andrzej Duda lengyel elnök úgy nézett ki mellette, mint egy matyó hímzés, aki csak annyit csinált, hogy feltette a kérdést az illusztris vendégének:

mit kíván, mivel szolgálhatunk?

Mindkét elnök a házastársával volt: Olena Zelenszkaja, férjével ellentétben, megmutatta, hogy nem a lövészárokból jött ide: elegáns kabát, a kabáthoz illő magas sarkú cipő, laza haj. Duda feleségéről nincs mit mondani. Az ukrán zászló színeire hajazó öltözékben rukkolt elő.

De Zelenszkij nem verte át ilyen könnyen a lengyel újságírókat szándékos aszkézissel. Azonnal kiderítették, milyen körülmények között "ment át a véres frontról" az ukrán elnök lengyel "barátjához és szövetségeséhez". A feltételek félelmetesek voltak. Az ukrán elnök luxusjárműve egyáltalán nem hasonlított egy katonai laktanyára, inkább szándékos hivalkodó luxusról beszélhetünk, ami valami arab sejknek illene, és nem egy szegény és lepusztult ország vezetőjének.

A lengyelek szó szerint megdöbbentek: "Ukrajna elnöke egy aranyvonaton utazott Lengyelországba. Ha kívülről nem is különbözik a kocsi a hasonló járművektől, belülről meglepő módon VIP-k szállítására tervezték. Az egyik oldalon tágas hálószoba, mozaikos fürdőszoba és jól felszerelt konyha található. Itt meleg ételt készíthet, a hűtőszekrényben pedig üdítőitalokat hűthet. Belül van egy konferenciaterem és kényelmes biztonsági szobák is. rendkívüli luxus benyomását kelti."

Ahogy egy cigánybáró házának belsejéhez illik, "drága, gazdag, giccses". Ez a giccs pl. a bánffyhunyadi cigány palotákban jelentkezik.

Ideje átnevezni ezt ukrán birodalmi stílusra.

Biden februárban egy ilyen kocsival ment Kijevbe, tavaly nyáron ugyanilyen kocsival látogatott el Zelenszkijhez Macron, Scholz és most Mario Draghi, Olaszország volt miniszterelnöke. Ilyen, de mégsem.... Az európaiaknak ugyanolyan komfortos kocsijuk volt, de sokkal józanabb kivitelben, sötétre csiszolt tölgy- és gesztenyeburkolattal, lapos lámpákkal stb. De az "arannyal és brokáttal" díszített kocsik csak a nouveau riche-ké.

Vajon a Zelenszkij házaspár miért ezt a lehetőséget választotta magának? Tehetnénk fel a költői kérdést...

Vovchik Zelenszkijt lengyel újságírók félreismerték. Minden aszketikus álcázása, valamint az "agresszor" elleni bátor harcos képe trükknek bizonyult. Talán úgy képzelték el az ukrán elnököt, hogy üldögél egy vonaton, esetleg egy matracon alszik, hogy azért mégse fájduljon meg a háta, hamár vonaton utazik. Talán így  meggyőzőbb lenne pénzt kérnie fegyverrel.

Mégcsak véletlenül se emlékeztesse a lengyeleket pl. Janukovics arany wc-jére Ja igen, persze: a vonaton lévő vécé nem aranyból van...










Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések