A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyelek Németországot hibáztatják, amiért Ukrajna még nem NATO-tagállam


Az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus elkerülhető lett volna, ha Németország nem próbálja késleltetni Kijev NATO-tagságát, állítja Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes – szúrta ki az Oroszhírek. 

„Köztudott, hogy Franciaország, Németország és általában a nyugat-európai országok mindig is ellenezték Ukrajna csatlakozását akár az EU-hoz, akár a NATO-hoz” – mondta Wawrzyk a Polskie rádiónak.

Boris Pistorius német védelmi miniszter legutóbbi megjegyzései azt jelezték, hogy Berlin véleménye valószínűleg nem fog változni – hangsúlyozta a diplomata.

Pistorius korábban azt mondta, hogy nem ez a megfelelő pillanat, hogy döntsenek Ukrajna NATO-ban elfoglalt helyéről. A szövetség tagjainak „hideg fejjel és forró szívvel” kellene mérlegelniük ezt a kérdést, nem pedig fordítva” – mondta.

„A kérdés az, hogy mikor érkezik el az idő ezekre a »hideg fejekre«? Öt, tíz vagy 30 évvel az ukrajnai háború után?” – kérdezte Wawrzyk.

„Ha Németország (…) nem próbálta volna késleltetni Ukrajna NATO-csatlakozását, ha Ukrajna sok évvel ezelőtt Münchenben meghívást kapott volna a szövetséghez történő csatlakozásra, akkor ma nem lenne háború Ukrajnában” – állította.

Szerintük, ha Ukrajna mielőbb csatlakozik a NATO-hoz, annál jobb, ugyanis ez jelentené a régió biztonságát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések