A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Kreml szerint Macron nyilatkozatával az Egyesült Államokat bírálta


Azzal, hogy Emmanuel Macron francia elnök a nukleáris fegyverek országhatáron túli telepítése ellen szólalt fel, gyakorlatilag bírálta az amerikai politikát – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy interjúban, amelyből Pavel Zarubin újságíró a Telegram-csatornájára töltött fel egy részletet – írta meg az oroszhirek.hu.


Régen hallottunk ilyen éles kritikát az Amerikai Egyesült Államokkal szemben a francia elnöktől – jegyezte meg ironikusan a szóvivő Macron megjegyzéseit kommentálva.

Macron korábban Hszi Csin-ping kínai vezetővel tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Franciaország ellenzi a nukleáris fegyverek telepítését az atomhatalmak nemzeti területén kívül.

Március 25-én Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy Belarusz kérésére Oroszország az ország területére fogja telepíteni taktikai atomfegyvereit, ahogyan azt az Egyesült Államok már régóta teszi szövetségesei területén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések