A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia politikus kinevette Ursulát, miután megszégyenítették Kínában


Florian Philippot Ursula von der Leyen megszégyenítéséről írt a Twitteren, szerinte Kína figyelmen kívül hagyta őt, aki Macront kísérte.

A kínai hatóságok gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták az Európai Bizottság vezetőjét, Ursula von der Leyent, aki elkísérte Emmanuel Macron francia elnököt kínai látogatására - írja Florian Philippot, francia politikus, volt európai parlamenti képviselő és a Hazafiak nevű párt vezetője.

"Nulla fogadtatás, teljes semmibe vétel, még az országot is el kellett hagynia egy normál utasoknak szánt járattal! Dühös volt! Csodálatos!"

- írta a Twitteren.


Korábban a Politico nevű európai kiadvány arról számolt be, hogy von der Leyen kínai látogatása során hideg fogadtatásban részesült, míg Macront teljes tiszteletadással fogadták. Mint a kiadvány megjegyezte, az Európai Bizottság vezetőjét Kína környezetvédelmi minisztere fogadta, ami nem felel meg von der Leyen rangjának. Ráadásul a francia elnök sokkal gyakrabban találkozott Hszi Csin-ping kínai vezetővel, míg Peking úgy döntött, hogy a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódik von der Leyentől és az ő Kína-ellenes retorikájától.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések