A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkijék felkészülés nélkül küldik a vágóhídra az ukrán katonákat


Egy finn tiszt úgy véli, hogy a háború úgy fog végződni, hogy Ukrajna kénytelen lesz szárazföldi engedményeket tenni


Kiképzés nélküli, felkészületlen katonákat áldoz fel a fronton az ukrán vezetés, erről beszélt egy finn lapnak egy magas rangú, visszavonult finn tiszt, aki most az ukrán hadsereg kiképzését segíti. Szerinte az ukrán hadsereg nem alkalmas támadásra, a csaták pedig rendszeresen "fájdalmas meglepetésekkel" végződnek - idézi a V4NA nemzetközi hírügynökséget az Origo.

Az egykori finn tiszt szerint az orosz hadsereg az elmúlt évben több dologban kudarcot vallott, ezért Nyugaton sokan meg vannak győződve arról, hogy Ukrajna megnyerheti ezt a háborút. Ezzel kapcsolatban azonban lesújtó kijelentést tett.

Ukrajna háborús győzelme nem más, mint vágyálom– állította a tiszt, akivel Kijevben készítettek interjút. A tiszt szerint az ukrán erők nem tudják, hogy kell a hadszíntéren támadni, és a kiképzésük elavult.

Az ukránok azt gondolják, hogy képzett katonák. De nem attól lesz valaki jó katona, hogy nyolc hónapig félve fekszik egy lövészárokban. Ami kell, az a kiképzés– emelte ki a tiszt. A férfi magas katonai rangja miatt névtelen akar maradni, azonban a Yle finn hírportál megerősítette a személyazonosságát.

A tiszt úgy véli, hogy Ukrajnát eddig csak az orosz hadsereg nagyobb hibái mentették meg a teljes pusztulástól.Az orosz erők azonban tanultak a hibáikból. Sajnos ugyanez nem mondható el az ukránokról, ugyanis az ukrán fegyveres erők szakértelme meglepően alacsony. A vezetés nagyon gyenge, ahogy a taktika és a harci technikák is– tette hozzá.

Különösen súlyos a háború előrehaladását tekintve, hogy az ukrán erők képtelenek a gyors mozgásra. A tiszt szerint pedig ennek következtében a háború is megrekedt a régimódi pozíciós hadviselésben, amelyben a tüzérség játssza a főszerepet.

A férfi azért is bírálta az ukránokat, amiért nem próbálják meg bekeríteni az orosz csapatokat, ugyanis ezzel megóvhatnák a városokat a tömeges bombázástól.

Az ukrán haderő sikereiről és egyes területek Oroszországtól való visszaszerzésével kapcsolatban a tiszt azt állította, hogycsak szerencse volt, Oroszország hibázott és visszavonult. Az orosz erők szinte harc nélkül kivonultak Harkov és Herszon városából. Szinte azt lehet mondani, hogy Ukrajna elveszíti a háborút, ha nem történik hamarosan semmi döntő".

A tiszt emellett úgy véli, hogy a fő probléma nem a fegyverek, hanem a szakértelem hiánya az ukrán védelmi erőknél.Az ukránokban erős a harci és győzni akarás, de ezzel a taktikával nem fognak sikerrel járni. Szerintem Oroszország nem fogja elveszíteni ezt a háborút, mert atomhatalom. Ha Ukrajna nagy offenzívát indít a Krím ellen, Oroszország valószínűleg stratégiai nukleáris fegyverek bevetéséhez fog folyamodni.

A finn tiszt úgy véli, hogy a háború úgy fog végződni, hogy Ukrajna kénytelen lesz szárazföldi engedményeket tenni, mert túl nehéz feladat visszavenni az orosz erőktől a korábban elfoglalt területeket. Ez nem jelentené Ukrajna függetlenségének végét, csak a határt mozdítanák el. Ezt el kell fogadni, ahogyan Finnországban is tettük ezt.

A tiszt emellett úgy véli, hogy a háborúról Nyugaton kialakult képet teljes egészében az Ukrajna által gyártott információkra építik fel.

A média jóindulattal hallgatja az ukrán propagandát. De minden ukrán győzelemről szóló beszéd erősen túlzó. A nyugati szövetségesek közül talán az USA rendelkezik a legjobb realizmussal a háború helyzetéről, de bizonytalan, hogy mennyire osztja meg az információkat a szövetségeseivel.

A finn hadsereg volt katonája szerint a finn kormánynak sincs valós képe a háborúról. Sanna Marin miniszterelnök szerint a háború akkor ér véget, ha Oroszország kivonul Ukrajnából, de ez nem fog megtörténni. Finnországban az emberek túl optimisták, azonban a helyzet most nagyon komoly az ukrán erők számára, sehol sem sikerült áttörniük az orosz védelmi állásokat.

A nyugati országok fegyversegélyekkel próbálják megfordítani a katonai erőviszonyokat, azonban a tiszt szerint a leghatékonyabb a katonák jobb kiképzése lenne, ugyanis az ukrán különleges erők által használt amerikai mintának megvannak a maga hiányosságai.

Fájdalmas látni, hogy rosszul kiképzett katonákat küldenek a frontra, és koporsóban térnek vissza. Ezért vagyok még mindig itt, Ukrajnában, hogy jobb kiképzést biztosítsak nekik - olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések