Hirdessen itt

Zelenszkij egy európai ország által átadott nem működő légvédelmi rendszer miatt panaszkodott

 


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Associated Pressnek adott interjújában panaszkodott egy európai országtól kapott, nem működő légvédelmi rendszer miatt. 


Az ukrán vezető szerint a rendszer nem működött, "újra és újra ki kellett cserélni".

A rendszert szállító országot nem nevezte meg.

Zelenszkij emellett elismerte, hogy Ukrajna még nem tudta bevetni az amerikai Patriotokat. "Nem igazán rendelkezünk velük" - mondta.

Az USA decemberben jelentette be a Patriot-akkumulátorok beszerzését Ukrajnának. A szállítás várhatóan több hónapot vett igénybe. Március elején az amerikai média arról írt, hogy az ukrán fegyveres erők már megkapták az első komplexumot, de Kijev cáfolta ezt az információt. Közben az oklahomai katonai bázison fejezik be a kiképzést az ukrán légvédelmi gárdisták, akiknek a tanfolyamát tíz hétről nyolc hétre csökkentették.

Az USA mellett Németország és Hollandia is ígéretet tett arra, hogy megosztja Ukrajnával a Patriot-rendszereket.

A nyugati országok többször hangoztatták, hogy Ukrajnának a harctéren kell legyőznie Oroszországot, és fokozták a fegyver- és haditechnikai szállítmányokat. A Kreml erre azt válaszolta, hogy a katonai segélyek alapvetően nem oldanak meg semmit, és csak meghosszabbítják az ukrán nép szenvedését, a fegyverszállítások pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések