Hirdessen itt

Závecz: Megállt a Fidesz visszaesése


A részvételüket ígérő biztos pártválasztók csoportjában minden második szavazat a nagyobbik kormánypárté - olvasható a Hvg oldalán.


Lefékeződött, majdhogynem megállt a Fidesz múlt év második felében tapasztalt visszaesése. Míg a múlt május és november között 46-ról 33 százalékra csökkent a nagyobbik kormánypárt támogatottsága, az utóbbi hónapokban csak minimális lemorzsolódás látszik: most a választópolgárok 32 százaléka áll mögötte – derül ki a Závecz Research friss pártpreferencia-kutatásából.

A február 28. és március 8. között, ezer fő megkérdezésével elvégzett felmérés szerint az ellenzéki pártok közül

- a Demokratikus Koalíció a legerősebb, és folyamatosan bővül tábora: a parlamenten választásokat követően 9 százalékos volt, novemberben 11, ezúttal 12 százalék.
- A harmadik legkedveltebb párt a Mi Hazánk, amelynek kis emelkedésekkel a múlt év májusi 5-ről mostanra 7 százalékra nőtt a támogatottsága.
- A Momentum tavaly nem, azóta viszont érzékelhetően erősödött: májusban 5, novemberben 4 százalékon állt, most a teljes népességen belül viszont 6-on.
- AZ MSZP stagnál, a választások óta 4 százalékot ér el.
- A Jobbik enyhén lefelé tart, a választást követően 5, novemberben 4, most 3 százalékos.
- Az LMP támogatottsága tavaly 2-ről 3 százalékra bővült, azóta tartja ezt a szintet.
- A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) jelenleg 2, a Párbeszédnek pedig 1 százalékos a tábora. Mindkét pártnak voltak ennél 1-1 százalékkal kedvezőbb adatai is a múlt évben.
- A Mindenki Magyarországa Néppárt is 1 százalékot ért el.


A Fidesznek minden társadalmi-demográfiai csoportban jelentős az előnye, vezető pozícióját sehol nem veszélyeztetik.

A kormánypárt a fővárosban az átlagosnál kisebb táborral rendelkezik, de 27 százalékos eredményével így is jócskán megelőzi a második pozícióban lévő, 17 százalékos Demokratikus Koalíciót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések